Hoppa till innehåll
Search
Close this search box.

Köpa och sälja silvertackor

Köpa och sälja silvertackor

När omvärldsläget ser skakigt ut och investerare letar efter en trygg hamn är det vanligt till att man söker sig till fysiska och värdefulla tillgångar. Silver och guld har alltid setts som trygga hamnar att parkera pengar i, och kan agera som ett utmärkt skydd mot inflation.

Om du känner att du skulle vilja komplettera dina övriga investeringar, eller ha det som ett skydd mot förändrande och osäkra omvärldsförhållanden, så kan silver vara en klok investering. Silver används i en lång rad teknikprylar och inte bara smycken, någonting som gör att det alltid kommer vara eftertraktat.

Hur gör man för att köpa silver?

Om du är intresserad av att köpa silver i investeringssyfte så handlar man i regel alltid i silvertackor. Dessa är standardiserade och kontrollerade genom ett stämpelsystem, precis som med guld. Dessa går att köpa hos seriösa aktörer.

Med tanke på att silver är så värdefullt så finns det också en del lurendrejare som handlar med silvertackor. Deras affärsmodell är att köpa silver till långt under marknadspris för att sedan sälja det dyrare i andra delar av landet eller utomlands. Se därför till att du går till en seriös aktör som har tillstånd från polisen att handla med ädelmetaller. På så sätt kan du skydda dig själv, men även hjälpa till med att skapa en bättre marknad för alla.

Silvertackorna

Silvertackorna som man kan köpa är som vi tidigare har nämnt standardiserade. Dessa bör du sedan förvara på en mycket säker plats, och det är många som väljer att lägga in sina silvertackor i ett bankfack. Där kan du lita på att de dels är säkra, men även är försäkrade om någonting skulle hända. Vissa människor tycker dock om att snabbt kunna ha tillgång till sitt silver, och det här är någonting som du måste bestämma själv.

Du kommer precis som med mycket annat man köper få ett bättre pris ju mer du köper. Om du är intresserad av att investera i silver är det alltså en god idé att köpa mycket på samma gång, samt att du gör det från samma handlare. När du sedan vill sälja ditt silver bör du titta runt för att hitta den handlaren som kan erbjuda dig det bästa priset.